Pilsner Urquell ruší letošní ročník Pilsner Festu

12.08.2020 7:34

Ikonická česká pivní značka Pilsner Urquell každoročně slaví uvaření první várky na pivním festivalu Pilsner Fest. Vzhledem k aktuální nepříznivé epidemiologické situaci se však pivovar rozhodl letošní plánovaný ročník zrušit.

Pilsner Urquell ruší letošní ročník Pilsner Festu
Foto: red
Popisek: Plzeňský Prazdroj

Pilsner Fest, který se koná každoročně na podzim, připomíná uvaření první várky plzeňského ležáku v roce 1842. Tradičně se koná v areálu pivovaru a v centru Plzně. Kvůli současné epidemiologické situaci se letos Pilsner Urquell rozhodl hromadné oslavy pro veřejnost zrušit. Hlavním důvodem je nestálá situace v souvislosti s koronavirovou epidemií.

„Vždy pro nás byla nejdůležitější ochrana zdraví lidí a ani teď tomu není jinak. Přestože jsme intenzivně pracovali na úpravě formátu letošního Pilsner Festu, aby splňoval aktuální hygienická a bezpečnostní opatření, vhledem k nepříznivé epidemiologické situaci jsme se rozhodli jej nakonec zrušit. Budeme rádi, když s námi lidé letos oslaví narozeniny slavného plzeňského ležáku třeba ve své oblíbené hospodě. Se všemi příznivci plzeňského piva se těšíme na setkání v příštím roce,“ říká Roman Trzaskalik, marketingový ředitel Plzeňského Prazdroje.

Sládek Josef Groll před 178 lety uvařil první várku originálního plzeňského ležáku. Stalo se tak 5. října 1842 a vznikla nová pivní kategorie, do níž dnes náleží asi 70 % celosvětové pivní produkce. Výročí uvaření první várky si jeho příznivci každoročně připomínají na velké oslavě Pilsner Fest.

  • S exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj lídrem mezi výrobci piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Plzeňský Prazdroj získal v roce 2019 v žebříčku Byznysu pro společnost TOP Odpovědná firma nejvýznamnější ocenění – Trendsetter za to, že dlouhodobě v Česku udává směr v oblasti udržitelnosti a přináší nové inspirativní podněty k odpovědnosti v podnikání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…