Plzeň se představí ve Valdštejnské zahradě, zahájí tam výstavu Adolf Loos Plzeň

28.08.2016 7:35

V pondělí 29. srpna se ve Valdštejnské zahradě koná Den Plzně v Senátu. Na akci zveme širokou veřejnost. Plzeňští senátoři Lumír Aschenbrenner a Milada Emmerová představí výstavu světového architekta Adolfa Loose a jeho plzeňské stavby, k vidění bude dobová móda nebo tanečníci. Vstup je zdarma.

Plzeň se představí ve Valdštejnské zahradě, zahájí tam výstavu Adolf Loos Plzeň
Foto: Hans Štembera
Popisek: Valdštejnská zahrada

Na Adolfa Loose jako světoznámého architekta, který zrealizoval v Plzni řadu unikátních bytových adaptací, se zaměří letos západočeská metropole při své akci nazvané Den Plzně v Senátu. Město se představí v Praze ve Valdštejnské zahradě 29. srpna od 13 hodin, kdy je na programu slavnostní zahájení výstavy Adolf Loos Plzeň s hudebním doprovodem v rytmu swingu, přehlídkou módy z počátku 20. století a komentovanou prohlídkou výstavy. Cílem je ukázat zahraničním i tuzemským návštěvníkům Plzeň jako ideální turistický cíl pro výlet či delší pobyt a prezentovat významnou památku - byty realizované v Plzni architektem Adolfem Loosem.

„Chceme upozornit na to, že první polovina 20. století zanechala v Plzni poklad, o němž se vědělo jen málo. Architekt Adolf Loos zde vytvořil ve 30. letech 20. století pro místní židovské rodiny nejméně 13 bytových adaptací, z nichž některé se nám podařilo zpřístupnit veřejnosti v rámci unikátní prohlídkové trasy, která nemá v Evropě obdoby,“ uvedl první náměstek primátora města Plzně Martin Baxa, jenž se Dne Plzně v Senátu zúčastní. Výstava potrvá do 16. září.

Plzeň se představí i jako město světových průmyslových legend neboli strojírenského závodu Škoda a pivovaru Plzeňský Prazdroj. Informační panely nabídnou i heslo Plzeň – město, které vás bude bavit, tedy pozvou do atraktivní zoo, do DinoParku, Muzea loutek či do populárního interaktivního Techmania science center. Akci připravil Odbor prezentace a marketingu Magistrátu města Plzně ve spolupráci s městskou organizací Plzeň – TURISMUS. Koná se pod záštitou senátorky Milady Emmerové a senátora Lumíra Aschenbrennera.

Program Dne Plzně v Senátu – 29. srpna 2016:

13.00     Zahájení + vernisáž výstavy, proslovy, přípitek

13.30     Komentovaná prohlídka výstavy

13.45     Číše vína pro VIP hosty a novináře za doprovodu Pilsner Jazz Band

14.30     Taneční vystoupení

14.40     Dobová módní přehlídka, prvorepubliková móda

15.00     Vystoupení kapely Pilsner Jazz Band

15.45     Taneční vystoupení

16.00     Oficiální ukončení akce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…