Plzeňská pobočka České spořitelny ukázala dětem, jak funguje banka

24.11.2012 19:51

Zaměstnanci pobočky České spořitelny ve Františkánské ulici v Plzni uspořádali v pátek 16. listopadu zábavně-motivační program pro 49 dětí z plzeňské základní školy v Podmostní ulici (škola pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami). Akce probíhala v rámci projektu „Den pro charitu s Českou spořitelnou“, který umožňuje každému zaměstnanci banky věnovat dva pracovní dny neziskovým organizacím.

Plzeňská pobočka České spořitelny ukázala dětem, jak funguje banka
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

Program probíhal za běžného provozu. „Akce samozřejmě ovlivnila chod pobočky, klienti si všímali, že se tu děje něco mimořádného. Reakce však byly velmi pozitivní, lidé ocenili, že Česká spořitelna pořádá takovéto prospěšné akce,“ zhodnotila průběh dopoledne Iveta Mullerová, regionální ředitelka pobočkové sítě České spořitelny pro region Jihozápadní Čechy.

Kladný ohlas vyvolala akce i mezi samotnými zaměstnanci banky. Jedna z organizátorek z řad zaměstnanců plzeňské pobočky ČS, paní Helena Soukupová Součková, to komentovala následovně: „Takovouhle hromadnou akci jsme u nás v pobočce pořádali poprvé a přípravy byly náročné. Z reakcí dětí a z jejich úsměvů jsem však úplně nadšená, to je pro nás největší odměna."

„Věřím, že akce tohoto typu mají daleko větší smysl než trávení dobrovolnického dne natíráním plotu nebo hrabáním listí. Plotu i listí je totiž úplně jedno, kdo jej natře nebo shrabe, naše děti však tuto pozornost skutečně ocení. Přála bych si, aby se podobně odvážných dobrovolníků našlo víc," chválila přístup České spořitelny Pavla Papazianová, ředitelka občanského sdružení Blízký soused, které se na projektu podílelo.

Program děti zábavnou formou seznámil s tím, jak vypadá pracovní prostředí v bance, představil jim jednotlivé pracovní pozice, vysvětlil, že za práci následuje odměna a ukázal výhody týmové spolupráce. Děti v malých skupinkách obcházely jednotlivá stanoviště v pobočce a plnily úkoly. Na každém stanovišti jeden zaměstnanec popsal svou práci a měl pro malé návštěvníky připraven úkol. Děti se strefovaly na cíl, předváděly slova a sousloví pantomimou, kreslily nebo stavěly vysokou zeď ve vstupní hale pobočky. Po splnění všech úkolů následovalo losování cen - batohů, psacích potřeb, sladkostí, aj. Každé dítě si tak odneslo několik dárečků.

Dětské dopoledne připravili  pracovníci České spořitelny ve spolupráci s občanským sdružením Blízký soused a platformou Byznys pro společnost, která provozuje portál firemního dobrovolnictví zapojimse.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…