Plzeňský Prazdroj má novou kolektivní smlouvu

01.05.2014 18:16

Zástupci společnosti Plzeňský Prazdroj a zástupci odborových organizací působících v Plzeňském Prazdroji dnes podepsali v místě historické varny Pivovaru Velké Popovice kolektivní smlouvu. Ta platí s účinností od 1. dubna 2014 dva roky ve všech svých ustanoveních. Za odborové organizace podepsali smlouvu Bohumír Matas, Radovan Otipka a Tomáš Vančura, za vedení společnosti stvrdil dohodu Ivan Balogh, ředitel úseku lidského kapitálu.

Plzeňský Prazdroj má novou kolektivní smlouvu
Foto: red
Popisek: Plzeňský Prazdroj

Obě strany se dohodly na zvýšení tarifní mzdy od 1. 7. 2014 o 2,5 % v průměru podle individuálního výkonu. Podle podobných kritérií se strany dohodly i na úpravě mzdy v roce 2015 v průměru o 1,5 %. Pokud by však míra inflace překročila uvedené procento, je Plzeňský Prazdroj připraven zvýšit tarifní mzdy ve druhém roce platnosti kolektivní smlouvy až o 2,5 %.

Vedle změn v mzdové oblasti se mohou zaměstnanci Plzeňského Prazdroje těšit na posílení benefitů v některých směnných provozech a na další změny se zaměřením na oblast BOZP a zdraví zaměstnanců.

„Kolektivní vyjednávání se neslo ve znamení intenzivních diskuzí a rozhovorů. Jsem rád, že jsme našli shodu a dohodli se na optimálním řešení pro obě strany. Věříme, že i toto přispěje ke spokojenosti a loajalitě zaměstnanců a dalšímu posílení dobré atmosféry na všech pracovištích Plzeňského Prazdroje,“ komentoval uzavření smlouvy Ivan Balogh, ředitel oddělení lidského kapitálu.

S celkovým prodejem téměř 9,7 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2013 (včetně licenčních výrob v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.

Plzeňský Prazdroj, a. s., je členem společnosti SABMiller plc. Pilsner Urquell je mezinárodní vlajkovou lodí portfolia značek SABMiller.

SABMiller plc je jednou z předních světových pivovarnických společností, se 70 tisíci zaměstnanci v 75 zemích celého světa. Nabízí více než 200 pivních značek včetně celosvětově známých, jako jsou Pilsner Urquell, Peroni Nastro Azzurro, Miller Genuine Draft a Grolsch, stejně jako přední lokální značky Aguila (Kolumbie), Castle (Jižní Afrika), Miller Lite (USA), Snow (Čína), Victoria Bitter (Austrálie) nebo Tyskie (Polsko).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…