Plzeňský kraj: Mezi obcemi Hlince a Ptyč je nová lipová alej

02.11.2018 13:50

U místní komunikace mezi obcemi Hlince a Ptyč byla vysazena oboustranná "Lipová alej republiky".

Plzeňský kraj: Mezi obcemi Hlince a Ptyč je nová lipová alej
Foto: plzensky-kraj.cz
Popisek: Plzeňský kraj - logo

Nová alej byla slavnostně otevřena 27. října 2018 symbolickým přestřižením pásky v barvách trikolóry Richardem Polákem z Římskokatolické farnosti Kralovice, radní Plzeňského kraje pro životní prostředí a zemědělství Radkou Trylčovou, starostou města Rožmitál pod Třemšínem Josefem Vondráškem, starostou obce Slatina Josefem Šafránkem, starostou obce Studená Liborem Smolíkem a starostou obce Hlince Petrem Jiráskem.

Alej navazuje na kratší jednostranné lipové stromořadí za obcí Hlince a na jednostranné lipové stromořadí u místní komunikace na východním okraji obce, tzv. "obchvatu za Špejcharem".

Výsadba byla finančně podpořena z dotačního programu Plzeňského kraje "Ochrana přírody 2018", navíc byla v tomto významném roce připojena k akci "Lípy republiky 1918 – 2018". Do "Lipové aleje republiky" byly vysázeny lípy malolisté Tilia cordata a roubovance několika památných lip z České republiky.

U příležitosti stého výročí založení samostatného československého státu následovalo položení věnce a uctění památky padlých v první světové válce u Památníku padlým na hlinecké návsi. Slavnostní akce se kromě přítomných hostů zúčastnilo přes čtyřicet občanů z řad trvale bydlících, chatařů a chalupářů, včetně několika dětí. Přítomní zakončili odpolední program rozkrojením slavnostního dortu v místní hospodě "U Potůčků".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…