Plzeňský kraj propojuje starosty obcí s mobilními očkovacími týmy

15.08.2021 15:02

Po úspěšné spolupráci se starosty obcí v Plzeňském kraji v jarním období epidemie covid-19 hejtmanství propojuje starosty obcí s nízkou proočkovaností s mobilními očkovacími týmy, které zřizují očkovací centra napříč krajem. Plzeňský kraj chce lidem ještě více zpřístupnit očkování i v odlehlých oblastech regionu.

Plzeňský kraj propojuje starosty obcí s mobilními očkovacími týmy
Foto: plzensky-kraj.cz
Popisek: Plzeňský kraj - logo

V Plzeňském kraji mají lidé dosud možnost se očkovat v 11 očkovacích centrech, která zajišťují jednotlivé okresy celého kraje. Z toho 8 míst očkuje bez registrace. Během tohoto týdne zřizují centra mobilní týmy tak, aby v každém okrese byly tyto týmy připraveny zajistit očkování bez registrace všem, kteří projeví zájem. "Rozhodli jsme se zřídit ke stávajícím očkovacím centrům větší počet mobilních týmů a jsme připraveni je vyslat do obcí, kde je nízká proočkovanost. Zvolili jsme proto spolupráci se starosty obcí, která se nám již v jarním období osvědčila. Jsem velmi ráda, že i tentokrát jsou to právě starostové, kdo nám pomohou předat obyvatelům informace k očkování a budou se podílet na organizaci spolu s mobilními týmy našich očkovacích center," říká hejtmanka Ilona Mauritzová.

Plzeňský kraj ve spolupráci s očkovacími centry zřídil prozatím 7 dalších mobilních týmů mimo ty, které od 19. 7. očkují v obcích na severním Plzeňsku a Tachovsku. Nově postavené týmy pokryjí všechny okresy včetně metropole. Vyjíždět budou ze Stoda, Rokycan, Domažlic, Klatov, Sušice, z Plzně pak týmy EUC kliniky a FN Plzeň. Jeden mobilní tým hejtmanství vysílá do firem.

"Máme zde velká očkovací centra, zřídili jsme mobilní týmy a věřím, že to je další krok k tomu, abychom obyvatelům spolu se starosty zjednodušili přístup k očkování," dodává hejtmanka Ilona Mauritzová.

Nízká proočkovanost v některých obcích je způsobena často vysokým počtem obyvatel, kteří prodělali onemocnění covid-19 a běží jim ochranná doba po nemoci. Kromě těchto obyvatel v příhraničí evidujeme také velký počet pendlerů. Výjimkou nejsou ani lidé s komplikovaným přístupem k dopravě do vzdálenějšího očkovacího centra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: S kontrolami podnikatelům pomůže aktualizovaná příručka

16:13 Hospodářská komora: S kontrolami podnikatelům pomůže aktualizovaná příručka

jakými kontrolami se může podnikatel setkat, jaká jsou jeho práva a naopak povinnosti? Aktualizovaná…