Podnikatelská mise SP ČR míří do Egypta a Ománu

29.01.2016 17:00

Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) organizuje ve dnech 30. ledna až 2. února 2016 podnikatelskou misi do Egyptské arabské republiky a Sultanátu Omán. Dvacetitříčlenná podnikatelská delegace doprovodí ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka při jeho návštěvě obou zemí.

Podnikatelská mise SP ČR míří do Egypta a Ománu
Foto: spcr.cz
Popisek: Svaz průmyslu ČR, SP ČR

Delegace navštíví Káhiru a Maskat a je složena z firem reprezentujících obranný a letecký průmysl, energetický průmysl, energetické strojírenství, výrobu průmyslových armatur, výrobu zdravotnického vybavení a technologie, výrobu systémů čištění spalin a technologických plynů i potravinářství. V čele podnikatelské mise je viceprezident SP ČR Stanislav Kázecký.

V obou městech proběhne podnikatelské fórum a dvoustranné schůzky podnikatelů s místními firmami. SP ČR spolupracuje na přípravě programu jak s českými zastupitelskými úřady, tak s partnerskými organizacemi jako je Federace egyptského průmyslu a Ománská komora průmyslu a obchodu. S vedením obou institucí podepíše viceprezident SP ČR Stanislav Kázecký během podnikatelského fóra dohodu o spolupráci. „Dohody by nám měly pomoci více otevřít spolupráci,“ uvedl Stanislav Kázecký.

Zástupci firem obranného průmyslu budou mít možnost účastnit se jednání ministra Lubomíra Zaorálka, který bude doprovázen náměstkem ministra obrany ČR Tomášem Kuchtou, s egyptským ministrem pro vojenskou výrobu Mohamedem El-Assar.

V Káhiře se podnikatelé dále setkají s vedením Káhirské obchodní komory a s vedením General Authority for Investment (instituce obdobná agenturám CzechInvest a CzechTrade). Zúčastní se recepce pořádané velvyslankyní ČR v Egyptě Veronikou Šmigolovou Kuchyňovou, kde budou mít opět možnost se setkat se zástupci egyptské podnikatelské sféry i státní správy.

Rovněž v ománském Maskatu proběhne jednodenní program, který bude zahrnovat podnikatelské fórum a B2B schůzky.

K očekávaným efektům podnikatelské mise Stanislav Kázecký uvedl: „Věřím, že mise bude mít pozitivní efekt a vyvolá zájem partnerů. Její účastníci jsou kvalitně připraveni, motivováni a firmy mají vysoké know-how“. Vedle toho obchodní vztahy s Egyptem i dalšími zeměmi Afriky a středního východu mají dlouhou tradici z dob bývalého Československa, kdy se strojírenské výrobky a zařízení dodávaly do těchto zemí a jsou stále funkční. Náš průmysl zde má tedy stále ještě dobré jméno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…