Podnikatelské odbory: Žádáme jednorázovou okamžitou podporu v nouzi ve výši 30 000 korun

24.03.2020 18:26

Žádost o vyplacení podpory živnostníků a malých podnikatelů v nouzi

Podnikatelské odbory: Žádáme jednorázovou okamžitou podporu v nouzi ve výši 30 000 korun
Foto: podb.cz
Popisek: Podnikatelské odbory - logo

Vážený pan
Ing. Andrej Babiš
předseda vlády ČR
Úřad vlády ČR
nábřeží Edvarda Beneše 4
Praha 1 - Malá Strana
118 01

Věc: Žádost vyplácení podpory v nouzi

Vláda připravila několik opatření, která pomůžou podnikatelům a živnostníkům v těžké situaci. Tímto záchranným sítem však propadávají lidé, většinou OSVČ, ale i někteří malí podnikatelé, kteří nemají nárok na žádnou z úlev či podpor připravených vládou. Často jde o lidi vyššího věku, ale také o matky samoživitelky. Takoví lidé zůstali bez příjmů, protože museli zavřít svou živnost a dostali se do stavu existenční nouze.

Žádáme vládu, aby občanům v existenční nouzi v důsledku krizových opatření vlády pro zvládnutí epidemie koronaviru, vyplatila jednorázovou okamžitou podporu v nouzi ve výši 30 000 Kč.

Předpokládáme, a přesné statistiky samozřejmě nejsou k dispozici, že se bude jednat o malé desítky tisíc osob.

Za Podnikatelské odbory
Radomil Bábek

Pro ilustraci uvádíme několik autentických případů, které do jisté míry definují problém a identifikují potřebné občany (texty jsme nechali v původním znění):

Jsem OSVČ, žiju sám, nemám nikoho, kdo by mě finančně podpořil. Jsem opravář obuvi a galanterie. Musel jsem živnost uzavřít a nikoho nezaměstnávám, poněvadž bych na to neměl. Musím platit nájem soukromé osobě, OSSZ, VZP, energie. Finanční rezervu nemám, jelikož plateb je mnoho a od banky nedostanu žádnou podporu ani půjčku či debet. Prosím, můžete mě poradit, co mám dělat?

Jsem živnostník, mám malé jógové studio v Brně a jsem samoživitelka. Syn má 13 v lednu, tak mě OČR mine o pár měsíců, je tu možnost nějaké změny návrhu u samoživitelek živnostníků prosím? Jsem momentálně úplně bez příjmu a otec dítěte se mnou několik roků nekomunikuje. Co má člověk v takové situaci pak dělat, když nemá žádnou jinou možnost.

Jsem vizážistka, fotografka a spolupracují s eventovými agenturami... Nemám děti, nicméně ze dne na den jsem přišla o veškerý zdroj přijmu, zakázky všeho druhu a bojím se, co bude dál. Nemám z čeho platit základní věci. Nám menším podnikatelům se opravdu nevyplatí si brát půjčku, kterou nevíme, jak budeme dál platit, když je konec krize v nedohlednu a náběh na standartní režim také.

Dobrý den, Jsem zubní laborantka. Jsem OSVČ od roku 1996, také bych uvítala nějaké řešení. Mám 16 dceru, je před zkouškami, nevíme co bude dál. Finanční rezervu mám tak na 1 měsíc, trvale příkazy bohužel budou odcházet. Ani na to ošetřovné nemám nárok, copak to nejde, aby stát také odškodnil děti 9 tříd? Vždyť i za starší děti zodpovídáme. Zubaři nepracují, mají zavřeno, všude zmatek v přeobjednání pacientů, nikdo neví kdy se bude opět pracovat, kdy se vše vrátí do stejných koleji. Co bude dál?

Jsem malý živnostník a živím se produkční činností na kulturních akcích. Nemám žádné smlouvy s agenturou, pro kterou pracuji, takže na žádné kompenzace stejně nedosáhnu. Blíží se doba, kdy si dojdu na pracák pro své 3tis. měsíčně…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…