Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond získal sto procent akcií Výstaviště České Budějovice

20.06.2017 11:52

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond se dne 13. 6. 2017 stal 100% vlastníkem společnosti Výstaviště České Budějovice, a.s. (VČB). Tento krok byl učiněn v souladu se schválenou Strategií rozvoje PGRLF, a.s. pro roky 2016 – 2020. Tím se pomůže k dalšímu rozvoji společnosti a areálu VČB tak, aby se z něj stalo především moderní místo pro pořádání výstav a zajímavých akcí. V neposlední řadě dojde k zpřístupnění areálu veřejnosti a občanům Českých Budějovic.

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond získal sto procent akcií Výstaviště České Budějovice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Výstaviště České Budějovice patří k významným organizátorům výstav a veletrhů v České republice s dlouholetou tradicí. Díky tomu, že se Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond stal jediným vlastníkem, bude možné na tuto tradici navázat a rozvíjet ji. Výstaviště by se mělo stát moderním prostorem, kde se bude konat nejen naše nejvýznamnější zemědělská výstava Země živitelka, ale i jiné akce,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Proces nabytí akcií trval déle než rok. V roce 2016 byl odkupem od minoritních akcionářů navýšen podíl PGRLF ve VČB nad 90 %. V roce 2017 bylo na základě rozhodnutí jediného akcionáře PGRLF, který jedná prostřednictvím ministra zemědělství, rozhodnuto o nuceném přechodu všech akcií ostatních akcionářů na hlavního akcionáře, tedy na PGRLF. Tento krok byl schválen usnesením valné hromady VČB ze dne 9. 5. 2017.

PGRLF jako jediný akcionář chce nadále zachovat hlavní předmět činnosti Výstaviště České Budějovice, a.s., který je obsažen v názvu společnosti. Udržení rentability tohoto předmětu činnosti je v dnešní době velmi obtížné, a z tohoto důvodu bylo již v roce 2016 učiněno mnoho kroků k dalšímu rozvoji společnosti, včetně výrazné obměny managementu i orgánů společnosti.

V současné době jsou schvalovány základní rozvojové záměry, plány a studie, na základě kterých by se areál měl přetvořit v moderní a konkurenceschopné výstaviště. Chceme otevřít cestu zemědělské veřejnosti a dále rozvíjet nejvýznamnější výstavu Země živitelka, která umožňuje prezentaci zemědělské produkce a výrobků. Chceme, aby VČB bylo výkladní skříní tuzemského zemědělství. Areál výstaviště bude zpřístupněn široké veřejnosti a i v době, kdy se nebudou konat výstavy, by měl sloužit jako odpočinková zóna uprostřed města vhodná pro trávení volného času všech věkových skupin občanů.

Neli Vesselinova - PGRLF

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…