Pojišťovna Generali: Povodně 2013 - škody klientů Generali překročily půl miliardy

17.06.2013 19:00

Povodňový učet klientů Generali překročil půl miliardy korun. Mobilní technici a likvidátoři nadále přímo v terénu registrují škody a nabízejí výplaty záloh na pojistná plnění. Společně s operátory kontaktního centra dosud zaregistrovali na 2 200 škod za 545 milionů korun.

Pojišťovna Generali: Povodně 2013 - škody klientů Generali překročily půl miliardy
Foto: Pojišťovna Generali
Popisek: Pojišťovna Generali

40% těchto škod je k dnešnímu dni zlikvidováno a lidem postiženým povodní byla odeslána pojistná plnění. V Jihočeském kraji, odkud klienti Generali hlásí především škody na rodinných domech a domácnostech, je uzavřených škod až 60%. Především v posledních dnech postupně přibývají velké škody, které hlásí obce, podnikatelé, zemědělci i průmyslové podniky. Právě posledně jmenovaná skupina bude mít pravděpodobně škody nejvyšší. Celkem by velká voda mohla klientům Generali způsobit 4 000 škod za 650 milionů korun.

Likvidace povodňových škod má nejvyšší prioritu. Mobilní technici a likvidátoři pojišťovny Generali pracují nadále v kalamitním režimu. Na místech, kde to situace umožnuje, pomáhají s registrací škod a nabízejí výplaty záloh na pojistná plnění. Počet příchozích hovorů a e-mailů je v těchto dnech vyšší o desítky procent. Kromě linky 844 188 188 mohou lidé hlásit škody také online na www.generali.cz nebo na facebookovém profilu pojišťovny Generali. Kromě tradičních komunikačních kanálů využívá Generali pro kontakt s klienty také sociální sítě Twitter a Facebook.

Regiony

Škody, které způsobily přívalové deště a následné povodně a záplavy na Ústecku, překročily škody ve středních Čechách. Jen v Ústeckém kraji způsobila velká voda přes 500 škod za čtvrt miliardy korun. Ve Středočeském kraji evidují naši klienti na 660 škod za 148 milionů korun. Mezi nejvíce postižené oblasti patří také hlavní město Praha, kde se škody pohybují kolem 75 milionů korun.

Odvětví

Největší spoušť zanechala velká voda na rodinných domech a domácnostech. Jejich majitelé dosud nahlásili přes dvě třetiny ze všech povodňových škod.

Aktuálně se jedná o 1 570 případů za 98 milionů korun. Druhou nejpočetnější skupinou jsou podnikatelé a vlastníci kancelářských a obytných budov. Ti dosud zaregistrovali na 320 škod za 85 milionů korun. Zemědělci zatím vyčíslili škody na 23 milionů korun. Nejvyšší škody budou podle předpokladů v oblasti pojištění průmyslu, které již nyní atakují hranici čtvrt miliardy korun.

Náklady na likvidaci škody součástí plnění

Náklady, které jsou prokazatelně vynaložené na likvidaci škody, mohou být součástí výplaty pojistného plnění. Doporučujeme vést si jejich záznam. S likvidátorem pojistné události je možné dohodnout vyplacení přiměřené zálohy na pojistné plnění.

Bezplatné zrušení cestovního pojištění

Klientům, kteří budou nuceni z důvodů povodní stornovat zahraniční cestu, bezplatně zrušíme cestovní pojištění. Generali tak vychází vstříc řadě základních škol, které měly v těchto dnech naplánované školní výlety do zahraničí a z důvodu povodní je musely zrušit.

Doporučená opatření pro minimalizaci následků povodňových škod

  • vyčerpávání vody, vysoušení a úklid zasažených prostor
  • nezapínat zasaženou elektroniku a domácí spotřebiče a podle možností okamžitě předat k opravě do odborného servisu
  • jakmile to situace dovolí, provést revizi elektrických a plynových rozvodů, pokud došlo k jejich zatopení

Doporučená opatření pro hlášení povodňových škod

Jakmile to situace dovolí, je důležité vytvořit si seznam všech poškozených a zničených věcí s uvedením jejich popisu, stáří a pořizovací ceny. V případě možnosti je vhodné provést jejich fotodokumentaci. Hodnotu a vlastnictví zasažených věcí je potřeba doložit například záručními listy, účtenkami, či jiným pořizovacími doklady.

Umožní-li to situace, měly by poškozené a zničené věci zůstat v místě škody k následné prohlídce specialisty pojišťovny Generali. Pokud z hygienických, bezpečnostních nebo jiných vážných důvodů nelze zbytky poškozených či zničených věcí na místě uchovat, je potřeba provést jejich likvidaci. V takovém případě je nutné prokázat existenci důvodů likvidace – fotodokumentace, nařízení hygienika apod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pojišťovna Generali

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…