Polední meníčka po zavedení EET? Připlatíme si

21.12.2016 14:55

Průměrná cena obědu se před zavedením EET pohybovala na úrovni 88,50 Kč, jak vyplývá z analýzy obědového serveru menicka.cz. Ten ve svém bilancování zohlednil svou databází 4207 gastronomických provozoven napříč Českou republikou. Po zavedení EET došlo k navýšení cen o 4 Kč a průměrná výše tak nyní dosahuje úrovně 92,50 Kč.

Polední meníčka po zavedení EET? Připlatíme si
Foto: hyperfinance.cz
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Ze sledovaných metrik vychází, že nejlevněji se naobědváte na Vysočině nebo v Olomouckém kraji za necelých 88 Kč, naopak v Praze budete muset sáhnout do své kapsy hlouběji, v průměru 109 Kč. Druhý nejdražší oběd čeká na hosty ve Středočeském kraji a to 96 Kč. V konfrontaci s celorepublikovým průměrem se však ve Středočeském kraji navýšila cena poledního menu nejvíce, o téměř 10 Kč, což je pozoruhodné.

„Varovná slova restaurací se naplnila a drtivá většina provozovatelů přistoupila ke zdražení svých obědových měníček. Na obhajobu restaurací je potřebné říci, že růst cen v meziročním srovnání není tak dramatický, uvedl spoluzakladatel portálu menicka.cz Jakub Lukáš.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihočeský kraj hledá architektonickou podobu důlního díla Orty

22:08 Jihočeský kraj hledá architektonickou podobu důlního díla Orty

Mimořádný zážitek z návštěvy ojedinělé přírodní a technické památky chce do budoucna připravit zájem…