Policejní prezident Tomáš Tuhý předal služební medaile Za věrnost

10.10.2015 15:07

Policejní prezident se setkal s policisty a zaměstnanci Odboru mezinárodní policejní spolupráce.

Policejní prezident Tomáš Tuhý předal služební medaile Za věrnost
Foto: policie.cz
Popisek: Policie ČR

Policejní prezident navštívil zaměstnání Odboru mezinárodní policejní spolupráce, které se konalo ve dnech 1. - 2. října 2015. Zaměstnání se kromě policistů a občanských zaměstnanců odboru zúčastnili i pracovníci odborů mezinárodních vztahů jednotlivých krajských ředitelství, společných center policejní spolupráce, některých útvarů s celostátní působností a hosté z Generálního ředitelství cel, Ministerstva vnitra, Ministerstva spravedlnosti a Nejvyššího státního zastupitelství.

Program workshopu se věnoval aktuálním trendům mezinárodní policejní spolupráce, schengenské problematice, mezinárodní spolupráci v trestních věcech, úloze styčných důstojníků v moderní mezinárodní policejní spolupráci nebo také nové mezinárodní smlouvě o policejní spolupráci s Německem. Součástí programu bylo pět samostatných tematicky rozdělených workshopů.

Policejní prezident ve svém vystoupení zdůraznil význam mezinárodní spolupráce v každodenní práci policie, některé významné události, které nás v nejbližší době čekají, jako např. pořádání Evropské regionální konference Interpolu v květnu 2016 nebo setkání policejních prezidentů zemí Salzburského fóra na podzim příštího roku. Současně avizoval i plánovanou reorganizaci odboru mezinárodní policejní spolupráce, která bude realizována v příštím roce a zohledňuje zejména nové činnosti a výzvy, které jsou v mezinárodní oblasti policii kladeny, a reaguje na rychlý vývoj v oblasti mezinárodní policejní spolupráce, začlenění nových nástrojů a agend (např. migrační vlny, aktivity na vnější hranici, projekty EMPACT, projekty rozvojové spolupráce apod.).

V průběhu setkání byli oceněni někteří policisté Odboru mezinárodní policejní spolupráce, kteří z rukou policejního prezidenta převzali služební medaile Za věrnost II. a III. stupně. jako výraz ocenění dlouhodobého dosahování velmi dobrých výsledků ve službě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

13:04 MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

Rada hl. m. Prahy v pondělí schválila veřejnou zakázku na kompletní rekonstrukci vestavby a střechy …