Policie ČR: Blíží se 2. listopad, památka všech zesnulých

28.10.2021 12:23 | Tisková zpráva

Stejně jako mnoho dalších, se i vy s největší pravděpodobností o nadcházejícím víkendu vydáte uctít památku zesnulých a navštívíte hřbitovy a místa posledního odpočinku svých blízkých.

Policie ČR: Blíží se 2. listopad, památka všech zesnulých
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Policie České republiky se proto bude v této době věnovat ve zvýšené míře řidičům a dopravní situaci na pozemních komunikacích, veřejnému pořádku v bezprostředním okolí hřbitovů, i bezpečnosti jejich návštěvníků. Tento čas je bohužel již tradičně využíván zloději a jinými podvodníky, kteří se snaží využít neopatrnosti osob a nepřehlednosti místa ke svému obohacení.

Dušičky se vyznačují vždy zvýšenou návštěvností hřbitovů, kde lidé uctívají své zesnulé blízké. Řada pachatelů v tuto dobu využívá situace k majetkové trestné činnosti a přímo na hřbitovech okrádají návštěvníky o osobní věci (odložené tašky při úpravách pomníků) nebo o odložené věci v zaparkovaných vozidlech. Nepozornost návštěvníků hřbitovů, byť velmi krátká, může být příležitostí pro zloděje, proto je důležité nebrat si s sebou na hřbitov cennosti, mít neustále své věci pod kontrolou a nenechávat viditelně odložené věci nejen na hřbitově, ale i v zaparkovaných vozidlech. Hlídejte si tašky a kabelky a kontrolujte své okolí. K rozbití okénka u vozidla či odcizení odložené kabelky stačí zloději jen pár vteřin.

Očekáváme taktéž zvýšení silničního provozu.Žádáme proto řidiče o ohleduplné, bezpečné a trpělivé chování za volantem.

Nehodovost v daném období uctívání památky zesnulých je nejvíce ovlivňována počasím, chováním řidičů a technickým stavem vozidla. Chceme tímto upozornit všechny účastníky silničního provozu, aby se věnovali řízení vozidla, dodržovali stanovenou rychlost, bezpečnou vzdálenost mezi vozidly, nechovali se agresivně a předvídali možné dopravní situace.

Vzhledem ke zhoršeným klimatickým podmínkám také věnujte prosím dostatečnou pozornost a čas k přípravě svého vozidla před cestou, buďte obezřetní a počítejte s tím, že se na silnice vydají i sváteční řidiči.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…