Policie ČR: Čtvrtletní zpráva o migraci za čtvrté čtvrtletí roku 2019

08.02.2020 9:01

Tato zpráva obsahuje informace o situaci v oblasti migrace jak na území ČR, tak v Evropě. Jsou zde uvedeny statistiky legálně pobývajících cizinců, data týkající se mezinárodní ochrany a informace o počtech osob migrujících v rámci tří největších migračních tras - východní, centrální a západní středomořské trasy.

Policie ČR: Čtvrtletní zpráva o migraci za čtvrté čtvrtletí roku 2019
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Situace v ČR je stabilní. V současné době je zde registrováno více než 590 tis. cizinců. Téměř čtvrtina z nich pochází z Ukrajiny. Cizinci nejčastěji do ČR přicházejí za účelem zaměstnání. V roce 2019 bylo v ČR evidováno celkem 1 922 žádostí o mezinárodní ochranu, nejvíce žádostí bylo podáno občany Arménie, Ukrajiny a Gruzie.

Do Evropy v roce 2019 nelegálně přicestovalo celkem 118 327 osob. Migrační aktivita na tzv. balkánské migrační trase byla po celý rok na vysoké úrovni. Na centrální středomořské trase do Itálie došlo k poklesu počtů nově příchozích migrantů, na druhou stranu byl zaznamenán zvýšený počet příjezdů na Maltu. Západní středomořská trasa do Španělska po celý rok vykazovala, v porovnání s rokem předchozím, výrazný pokles migrační aktivity.

Čtvrtletní zpráva o migraci - IV. 2019 ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…