Policie ČR: Další čtyřnozí parťáci putují k novým pánům

21.11.2022 15:16 | Tisková zpráva

Služební čtyřnozí parťáci putují celkem do šesti krajských ředitelství, kde budou sloužit. Novým štěňátkům psovodi teď rozvíjejí jejich vlohy, aby je v následujícím období mohli cvičit k budoucí specializaci.

Policie ČR: Další čtyřnozí parťáci putují k novým pánům
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Mohou se stát služebními psy specialisty na detekci omamných a psychotropních látek, detekci výbušnin, akcelerantů, zbraní a jejich částí nebo pátracími psy. Provádějí všechny potřebné činnosti podle požadavků útvarů, počínaje prací na místě trestného činu a v jeho okolí přes vyžádání na zákroky při signálech k ochraně objektů a narušení veřejného pořádku až k plánovanému výkonu služby a k preventivní činnosti v místech možnosti páchání trestných činů.

policie

Nestačí jen pejsky odchovat, ale psovodi se musí se psy připravovat k plnění důležitých úkolů. Výchova psa od štěněte je na samotném psovodovi a nápomocí jsou mu také výcviková střediska. Psovodi v jednotlivých typech kurzů absolvují výcvik v délce několika týdnů. Přejeme všem pejskům a psovodům mnoho společných služebních let.

Video najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…