Policie ČR: Další prohlubování spolupráce s Německem

16.02.2020 9:45

Na konci ledna se v Praze setkali zástupci Policie ČR s kolegy ze Spolkového kriminálního úřadu (BKA) a Spolkové policie (Bundespolizei).

Policie ČR: Další prohlubování spolupráce s Německem
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Konkrétním tématem setkání bylo využití moderních technologií obličejového rozpoznávání a jiné detekce v policejní praxi za účelem zvýšení bezpečnosti občanů.

Expertní výměna na vysoké úrovni se konala v návaznosti na přípravné práce konceptu obličejového rozpoznávání ve Spolkové republice Německo, k níž aktuálně probíhá rozsáhlá politická a společenská diskuse o samotné přijatelnosti konceptu a právním zakotvení. V České republice a SRN panují rozdílné výchozí podmínky pro využití dostupných technologií v policejní praxi nejen v rovině zákonné úpravy, ale zejména co do infrastruktury podpůrných systémů jakož i vlivu odpůrců využití moderních technologií v policejní práci z důvodu sběru dat.

Experti sdíleli zkušenosti s využitím on-line technologií detekce, jakož i možnosti retrográdního vyhodnocování dat a předali si cenné zkušenosti a vize.

Zástupci obou stran česko-německého jednacího stolu se shodují na tom, že moderní technologie detekce jsou zásadním a nezbytným prostředkem, který v rámci zákonem daných možností na vybraných kriminalitou zatížených či ohrožených místech jednoznačně přispívají ke zvýšení bezpečnosti občanů a objasňování trestné činnosti.  Společnou myšlenkou z jednání je nejen potřeba zajištění efektivní formy spolupráce, ale také budování podobných podmínek a standardů pro využití moderních technologií v policejní praxi v rámci celé Evropské unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…