Policie ČR: Daňová Kobra opět zasáhla

15.05.2019 18:47

Policisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) v minulých dnech zasahovali na několika místech České republiky (v Praze, ve středních a jižních Čechách). V průběhu akce s krycím názvem LANO kriminalisté obvinili celkem 8 osob z trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby.

Policie ČR: Daňová Kobra opět zasáhla
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Podle našich závěrů mělo na území Evropské unie docházet k fiktivním obchodům s elektronikou, při kterých měla být zkrácením DPH způsobena škoda velkého rozsahu (ve výši několika desítek milionů korun). K zamezení odhalení trestné činnosti měli obvinění opakovaně využívat padělané osobní doklady občanů EU, zejména Litevské republiky, což se výbornou spoluprací kriminalistů NCOZ s rakouským a litevským Interpolem podařilo prokázat.

K objasnění tohoto případu napomohla úzká spolupráce a koordinace činností mezi Policií ČR a Finanční správou ČR, která je uplatňována v rámci pracovního týmu Daňová Kobra.

V případě pravomocného rozsudku hrozí obviněným osobám trest odnětí svobody až na 10 let. Věc dozoruje Městské státní zastupitelství v Praze.

V neposlední řadě je třeba zmínit, že v rámci prověřování této věci se podařilo zadokumentovat i další trestnou činnost, při které byly zajištěny zbraně, plastická trhavina a další důkazy, které jsou využity v rámci dalších trestních řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…