Policie ČR: Devátý rok pomoci v Bosně a Hercegovině

21.08.2019 18:35

Policejní potápěči z Ředitelství služby pořádkové policie devátým rokem pomáhají při obnově Bosny a Hercegoviny. Díky jejich vysoké profesionalitě a odbornosti se postupně daří čistit koryta bosenských řek od nevybuchlé munice, která je pozůstatkem války v devadesátých letech minulého století.

Policie ČR: Devátý rok pomoci v Bosně a Hercegovině
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Srpen je díky teplotě a dobré viditelnosti ideálním měsícem pro práci potápěčů v řekách Bosny a Hercegoviny. V průběhu patnácti srpnových dnů se během desítek ponorů a mnoha hodin prozkoumávání dna řeky Sany podařilo identifikovat a zajistit mnoho kusů munice včetně nálezů odpalovacího zařízení Zolja, ručního granátu a letecké pumy. Ta se nacházela ve štěrkovém dně nedaleko silničního mostu u města Novi Grad. Po bezpečném vyzvednutí nálezů následovala jejich likvidace. Celkový počet munice nalezené v rámci této mise bude zřejmý po konci druhého týdne vyslání.

Kromě každoročního čištění vybraných úseků řek se čeští policejní potápěči aktivně účastní také výcviku bosenských kolegů. Již tradičních setkání při odminování toků se kromě českých a bosenských potápěčů účastní také experti ze Srbska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…