Policie ČR: Dopravně bezpečnostní akce - měření emisí

13.10.2023 16:08 | Tisková zpráva

Služba dopravní policie České republiky si klade za cíl zajistit bezpečnost a plynulost na našich silnicích. V rámci aktuální speciální akce v měsíci říjnu se dopravní policisté společně s Centrem služeb pro silniční dopravu zaměřili, mimo jiné také na kontrolu emisí spalovacích motorů motorových vozidel.

Policie ČR: Dopravně bezpečnostní akce - měření emisí
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Policisté během této akce budou provádět také kontroly technického stavu vozidel, testy na alkohol a jiné návykové látky či zjišťovat, zda řidiči mají veškeré potřebné doklady a dokumenty k řízení a provozu motorového vozidla.

Přestože měření emisí spalovacích motorů je primárně záležitostí Stanic technické kontroly a měření emisí, jedná se také o jeden z aspektů práce dopravních policistů v rámci technických silničních kontrol v součinnosti s Centrem služeb pro silniční dopravu Ministerstva dopravy ČR.

V případě zjištění porušení, spočívajících v špatném technickém stavu, což je i nesplnění podmínek emisních limitů, a závada je klasifikována jako „vážná“, policista na místě omezí vozidlu platnost technické prohlídky na 30 dní. Současně může být toto jednání sankcionováno, a to buď příkazem na místě, případně oznámeno k správnímu řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…