Policie ČR: I s takovými případy se policisté potýkají

15.08.2016 21:36

Řidič nejprve ujížděl, poté odmítl dechovou zkoušku, na služebně si pak sám ubližoval a v závěru policisty osočil, že ho zbili a že jsou zdrogovaní.

Policie ČR: I s takovými případy se policisté potýkají
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Dnes okolo půl třetí ráno si policisté z místního oddělení Čakovice v Bohdanečské ulici povšimli vozidla, které z křižovatky vyjelo tak rychle, že se neudrželo ve svém pruhu a nebezpečně vjelo do protisměru. Policisté se ho proto rozhodli zastavit a zkontrolovat. Ještě než mu ale stihli dát pokyn k zastavení, řidič sešlápnul plyn a na okamžik se policistům ztratil z dohledu. U Ctěnického zámku ho policisté sice dostihli, muž se však prudce otočil do protisměru a ve své rychlé jízdě pokračoval zpět do Vinoře. To už mu ale policisté byli v patách a dávali mu pokyn k zastavení. Řidič však na opakované výzvy nereagoval a policistům se snažil ujet ven z Prahy. V jednu chvíli dokonce málem způsobil dopravní nehodu, když ve vysoké rychlosti projel Bohdanečskou ulici, kde v protisměru ohrozil nezúčastněného řidiče. O několik ulic dál, nedaleko Podolanské ulice, pak konečně zastavil.

Ještě než policisté stačili cokoli říct, vystoupil z místa řidiče muž, který okamžitě vykřikoval, že vozidlo neřídil. Policisté tohoto muže následně vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce, což ale na místě odmítl. Během kontroly si navíc ve vozidle policisté povšimli rozpité plechovky s pivem. Vzhledem k tomu, že muž s policisty odmítal spolupracovat, rozhodli se ho zajistit a celou věc na služebně zadokumentovat. Vozidlo si na místě převzal řidičův střízlivý syn, který se celé události účastnil jako spolujezdec.

Ve chvíli, kdy pak muže podezřelého z přestupku posadili na policejní služebně na lavici, začal opakovaně mlátit hlavou o zeď, přičemž křičel, že ho policisté bijí. Policisté muže uklidnili a na místo raději zavolali záchrannou službu, která ho za asistence policistů převezla na vyšetření do nemocnice. Tím ale peripetie s řidičem pro policisty rozhodně nekončily. Když se pak všichni opětovně vrátili na služebnu, osočil muž policisty z toho, že jsou pod vlivem drog. Na místo proto musela vyrazit další, nezúčastněná hlídka, která u tamních kolegů provedla orientační testy na drogy a také dechové zkoušky. Ty byly ve všech případech negativní.

Následně se policisté konečně dostali k samotnému zadokumentování řidičovo přestupkového jednání. V této souvislosti muži zadrželi řidičský průkaz a za neuposlechnutí výzvy k zastavení vozidla a odmítnutí dechové zkoušky mu nyní ve správním řízení hrozí pokuta až do padesáti tisíc korun a zákaz řízení.

Není to navíc poprvé, co se s tímto čtyřiačtyřicetiletým mužem čakovičtí policisté setkali. V minulosti ho opakovaně řešili za přestupky proti občanskému soužití.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…