Policie ČR: Konference "Fenomén doby - KYBERKRIMINALITA"

17.11.2016 17:00

Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje uspořádalo konferenci k novodobému fenoménu kyberkriminality.

Policie ČR: Konference "Fenomén doby - KYBERKRIMINALITA"
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Dne 2.11.2016 v prostorách hotelu Vladimír v Ústí nad Labem byla Krajským ředitelstvím policie Ústeckého kraje, oddělením tisku a prevence realizována konference s názvem „Fenomén doby – KYBERKRIMINALITA“. Konferenci zahájil zástupce krajského ředitelství mjr. Ing. Stanislav Klíma, který zdůraznil, že tento fenomén začíná nabývat na síle a promítá se o do statistických čísel převážně mravnostní kriminality. Neopomněl zmínit, že důležitým aspektem je prevence.

Hlavním cílem této konference bylo podívat se na kyberkriminalitu z širšího pohledu a poskytnout tak 120 účastníkům z řad odborné veřejnosti a policie představu o tomto fenoménu.

Přednášejícími byli Mgr. Markéta Kalousková z Policejního prezídia ČR, Pavel Bašta z CZ.NIC a CSIRT.CZ, Mgr. Martin Cach z UPC, Ing. Jiří Palyza z Národního centra bezpečnějšího internetu a PaedrDr. Ing. Michal Slavík, Ph.D. z Univerzity Jana Evangelisty Purkyně.

Ohlasy k této konferenci jsou velice pozitivní a krajské ředitelství policie bude v příštím roce obdobu realizovat v jiné části kraje.

Projekt je finančně podpořen Evropskou unií Interreg VA/2014-2020, projekt EU číslo 100 253 277 - Zlepšení bezpečnosti v česko-saském příhraničí pomocí koordinované práce s veřejností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…