Policie ČR: Kriminalisté NCOZ nalezli zakopanou mrtvolu

03.11.2017 19:20

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) od listopadu 2016 velmi úzce spolupracovali s kolegy z Národnej kriminálnej agentury (NAKA) Policajného zboru Slovenskej republiky na případu vraždy člena slovenské organizované skupiny, která měla ochodovat s omamnými a psychotropními látkami.

Policie ČR: Kriminalisté NCOZ nalezli zakopanou mrtvolu
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Osobu měli zavraždit dva bratři (dvojčata), kteří podle závěrů kriminalistů NAKA působili ve vedení této organizované skupiny. Muže měli několika ranami zastřelit a převézt do České republiky. V nepřístupném lesním terénu na Valašsku, v blízkosti společné státní hranice, měli vykopat více než jeden metr hlubokou jámu, do které tělo ukryli, částečně zabetonovali, zahrnuli zeminou a zamaskovali.
  
Společnou prací slovenských a českých policistů se podařilo ustanovit oblast, kde mělo být tělo zakopáno. Kriminalisté NCOZ následně provedli v lesích na Valašsku několik pátracích akcí. V červnu 2017 nalezli na stráni lesní mýtiny místo, které označil pes speciálně vycvičený na vyhledávání mrtvol. Došlo k vyzvednutí těla a následnou pitvou bylo potvrzeno, že k usmrcení muže došlo několika výstřely.
  
Oba bratři jsou ve Slovenské republice stíháni pro trestný čin úkladné vraždy, za který jim hrozí až doživotní trest odnětí svobody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…