Policie ČR: Nepít je umění? Vyhodnotili jsme kreativní výzvu „Suchej únor“

11.03.2023 7:34 | Tisková zpráva

Druhý měsíc v roce se opět nesl v tradičním spojení Policie ČR s organizací „Suchej únor“, která již desátým rokem organizuje stejnojmennou celorepublikovou informační kampaň.

Policie ČR: Nepít je umění? Vyhodnotili jsme kreativní výzvu „Suchej únor“
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Věděli jste, že každý sedmý dospělý balancuje na hraně rizikového pití alkoholu? Že 93% dětí do 16 let poprvé vyzkouší alkohol z rukou rodičů? 

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte prezidentství Miloše Zemana?

20%
59%
6%
7%
8%
hlasovalo: 26303 lidí

S problematikou alkoholu, jeho vlivu a důsledků neúměrného pití se policisté setkávají při své práci dnes a denně. Někdy alkohol otupuje smysly a zhoršuje reakce, jindy zase zvyšuje agresivitu. Alkohol je zásadním problémem nejen v silničním provozu, velkou mírou se negativně promítá i do mezilidských vztahů, a to i případných agresivních projevů chování. Kampaň „Suchej únor“ přináší na problematiku alkoholu netradiční pohled a jeden z hlavních cílů je, aby se alkoholu a jeho důsledkům věnovala nejen větší pozornost v naší společnosti, ale aby se také tvořil i vhodný prostor pro diskuzi.

Zodpovědný přístup je potřeba vštěpovat už nejmladší generaci, proto jsme pro žáky a studenty připravili kreativní výzvu #nepitjeumeni. Téma mohli žáci a studenti ztvárnit libovolně, a to jak výtvarným, tak literárním způsobem. Do výzvy se přihlásilo přes 15 škol z celé republiky a dohromady zaslaly kolem 120 děl. Společně s hlavními realizátory kampaně jsme kreativní práce vyhodnotili. Jednalo se o nelehký úkol a bylo rozhodně z čeho vybírat. Nakonec jsme se shodli na šesti výherních dílech, tři výtvarné a tři literární (viz galerie). Ceny vítězům přijdou osobně předat policejní preventisté, mohou se těšit na balíček s dárky od Policie ČR i organizace „Suchej únor“.

Gratulujeme vítězům a děkujeme i ostatním, že se do kreativní výzvy zapojili!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…