Policie ČR: Noví absolventi posouvají hranice možností výcviku policejních psů

21.12.2023 22:03 | Tisková zpráva

V polovině prosince se v Býchorech konaly závěrečné zkoušky druhého navazujícího stupně vzdělávacího programu trenérské školy Animal Training Academy (ATA), nazývaného Senior Animal Trainer.

Policie ČR: Noví absolventi posouvají hranice možností výcviku policejních psů
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Tento inovativní projekt přináší do oblasti policejní kynologie rozšíření znalostí policistů o nové poznatky z oblasti chování psů a zvířat obecně, opírající se o vědecké základy. Moderní trénink psů se tak stává neoddělitelnou součástí přípravy policejních kynologů ve službách Ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR.

Juniorní absolventi prošli komplexním školením, které jim umožnilo prohloubit znalosti jednotlivých forem učení psů a pochopit jejich praktické uplatnění v moderním tréninku psů. Získali detailní povědomí o tréninkových plánech, správném pořadí budování chování, jednotlivých fázích cviků a důležitosti řetězců a sérií chování.

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43736 lidí

Kromě využití podmíněných a nepodmíněných reflexů a útlumů bylo vzdělávání zaměřeno i na umění využití různých pomocných nástrojů v tréninku a vysvětlení důležitosti stanovení strategií odměňování. Absolventi tak získali široký a hluboký pohled na psychologii a behaviorální aspekty výcviku psů.

Tuto akademickou výzvu absolventi zdárně zakončili závěrečnými zkouškami, čímž se stali držiteli certifikátu absolventů ATA trenérské školy 2. stupně - „Senior Animal Trainer“. Jejich úspěch je odměnou za tvrdou práci, odhodlání a představuje důležitý krok v posilování profesionálního standardu v oblasti služební kynologie a hipologie Ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezídia České republiky.

Jiří Ščučka, klíčová postava vzniku vzdělávacího programu, poznamenal: „Je mi velkou ctí podílet se na programu policejního vzdělávání a spolupracovat s takto zapálenými profesionály.“

Srdečně gratulujeme všem absolventům a s očekáváním sledujeme jejich další přínos v oblasti výcviku a práce s našimi čtyřnohými přáteli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…