Policie ČR: Nový trenažér ve Zbirohu pomůže při výcviku speciálních útvarů

20.02.2016 18:55

V areálu Záchranného útvaru HZS ve Zbirohu se uskutečnilo slavnostní otevření takticko-lezeckého trenažéru, spojené se součinnostním cvičením zásahových jednotek a Útvaru rychlého nasazení za letecké podpory vrtulníku Letecké služby Policie ČR.

Policie ČR: Nový trenažér ve Zbirohu pomůže při výcviku speciálních útvarů
Foto: policie.cz
Popisek: Policie ČR

Policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý spolu s ředitelem služby pořádkové policie plk. Martinem Hrinkem, generálním ředitelem Hasičského záchranného sboru ČR brig. gen. Drahoslavem Rybou a švýcarským policejním atašé v ČR panem Rogerem Flurym slavnostně přestřihl pásku u vstupu do budovy trenažéru krátce před desátou hodinou dopolední. V rámci svého projevu policejní prezident vyzdvihl důležitost projektu v rámci "Programu švýcarsko-české spolupráce": „Realizací tohoto projektu jsme se zaměřili na další zkvalitnění výcviku policistů především vysoce specializovaných útvarů, kterými zásahové jednotky a Útvar rychlého nasazení jsou. Policie České republiky otevřením tohoto moderního zařízení učinila další výrazný krok k tomu, aby byli její příslušníci nadále schopni efektivně čelit aktuálním hrozbám“, uvedl brig. gen. Tuhý.

Cílem projektu s názvem „Zkvalitnění výcviku a činnosti zásahových jednotek CH037“ bylo vybudování uceleného komplexu – multifunkčního tréninkového zařízení, které bude simulovat prostředí pro práci ve výškách a nad volnou hloubkou spolu s taktickými prvky při zajišťování vnitřního pořádku a bezpečnosti v zákrocích proti nebezpečným pachatelům. Trenažér je určen pro výcvik zásahových jednotek, Útvaru rychlého nasazení, speciálních pořádkových jednotek a dalších útvarů PČR, případně dalších bezpečnostních sborů.

Pětipatrová budova trenažéru disponuje moderním variabilním zařízením, které umožňuje nácvik činností ve výškách, nácvik zákroků proti nebezpečným a ozbrojeným pachatelům v různých prostředích a to včetně použití balistických prostředků. Výše celkových nákladů dosahuje téměř 22 milionů Kč, z čehož zhruba 85% je financováno ze švýcarských prostředků.

Další informace k budově trenažéru naleznete na stránkách ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…