Policie ČR: Obžaloba 3 osob za nabídku ovlivnění činnosti soudů

14.02.2021 18:41

Státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Brně podal obžalobu na 3 osoby pro trestný čin podvodu. Případ vyšetřovaný Národní centrálou proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) se týká nabídky ovlivnění činnosti Krajského soudu v Brně – pobočka Zlín a Vrchního soudu v Olomouci.

Policie ČR: Obžaloba 3 osob za nabídku ovlivnění činnosti soudů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz, ilustrační foto

Skupina osob měla oslovit obžalované z jiné trestné činnosti s nabídkou, že ovlivní v jejich prospěch prvoinstanční trestní řízení vedené u Krajského soudu v Brně, pobočka Zlín a následně i odvolací řízení u Vrchního soudu v Olomouci. Za tímto účelem měla být požadována částka ve výši 25 milionů Kč. V rámci monitorovaného předstíraného převodu došlo k převzetí vyšší finanční částky.

Výsledek samotného trestního řízení však osoby neovlivnily, ani toho ve skutečnosti nebyly schopny a poté, co byla věc Vrchním soudem v Olomouci vrácena Krajskému soudu v Brně, pobočka ve Zlíně, byli obžalovaní opět odsouzeni k nepodmíněným trestům odnětí svobody.

Státní zástupce obžaloval 3 osoby z trestného činu podvodu dle § 209 odst.1,5 písm. a) trestního zákoníku. Jedna osoba je stíhána vazebně. V případě pravomocného rozsudku hrozí obžalovaným trest odnětí svobody od 5 do 10 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…