Policie ČR: Obžaloba za stamilionové krácení daní

03.02.2023 14:21 | Tisková zpráva

Státní zástupkyně Městského státního zastupitelství v Praze v uplynulých dnech podala obžalobu na čtyři osoby pro spáchání zvlášť závažného zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby se škodou, přesahující 350 milionů korun.

Policie ČR: Obžaloba za stamilionové krácení daní
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Případem se zabývali kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ). Trestné činnosti se skupina osob měla dopustit v letech 2011–2017 jménem řady krycích společností tím, že za provizi vytvářela pro zájemce fiktivní faktury, které měly údajným odběratelům umožnit zkrátit daň. Jako předmět fiktivních plnění na fakturách pro odběratele měly být uváděny zejména služby, související s reklamou.

Trestní stíhání obžalovaných v současné době probíhá na svobodě. Státní zástupkyně navrhuje obžalovaným nepodmíněné tresty odnětí svobody v rozmezí 5 až 9 let a tresty zákazu činnosti spočívající v zákazu výkonu funkce statutárního orgánu nebo člena statutárního orgánu v obchodních korporacích na dobu 8 až 10 let.

Případ byl zpracován v rámci pracovního týmu Daňová Kobra ve spolupráci s pracovníky Generálního finančního ředitelství (GFŘ) a Finančního analytického úřadu (FAÚ).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…