Policie ČR: Praha hostila důležitou konferenci

23.06.2019 21:40

Odborné setkání zahájil ve čtvrtek Jiří Nováček, 1. náměstek ministra vnitra a brig. gen. Jan Švejdar, policejní prezident.

Policie ČR: Praha hostila důležitou konferenci
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Pilotní projekt kofinancování vysílání českých styčných důstojníků hodnotí na závěrečné konferenci tohoto projektu v Praze bezmála sto odborníků z různých zemí světa. Včetně zástupců diplomatických sborů, českých styčných důstojníků a styčných důstojníků ze zahraničí, kteří jsou akreditovaní pro Českou republiku.

Evropská unie prostřednictvím Národního programu Fondu pro vnitřní bezpečnost za tři roky pokryla 75% nákladů spojených s působením dvou styčných důstojníků, jednoho v Albánii a druhého ve Velké Británii.

Prostředky poskytnuté z fondů EU jsou další z možností posilování sítě českých styčných důstojníků, které mají velký význam pro zvyšování bezpečnosti v České republice a Evropě.  Nejedná se jen o rychlé předávání kriminalisticky relevantních informací, které jsou nezbytné pro boj se závažnou trestnou činností, ale také s terorismem.

Působení dvou styčných důstojníků bude pokračovat i po ukončení spolufinancování ze strany EU financováním z národních zdrojů. V blízké budoucnosti se také síť styčných důstojníků Policie ČR rozšíří o styčného důstojníka v Polsku a Rakousku.

Místa působení českých styčných důstojníků: Albánie, Německo, Polsko, Rusko, Slovensko, Srbsko, Ukrajina, Velká Británie, Vietnam.

Česká republika má dále policejní zastoupení v mezinárodních organizacích Europol, Interpol a také v rámci Stálého zastoupení v ČR při EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…