Policie ČR: Při útěku lva a dvou tygrů nebyl spáchán žádný trestný čin

22.08.2018 15:34

Prověřování úniku šelem z Bioparku u obce Štít, ke kterému došlo 16. července 2018, uzavřel policejní komisař ve spolupráci s Okresním státním zastupitelstvím v Hradci Králové s konstatováním, že nebyla naplněna skutková podstata trestného činu obecné ohrožení, ani žádného jiného trestného činu.

Policie ČR: Při útěku lva a dvou tygrů nebyl spáchán žádný trestný čin
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Případné spáchání jiného správního deliktu bude nadále prověřovat Státní veterinární správa pro Královéhradecký kraj, která se případem také zabývá.

Provedeným důkladným ohledáním a šetřením se nepodařilo prokázat ani jednu z vyšetřovacích verzí a tedy zjistit, jakým způsobem byly klece otevřeny, nicméně na podkladě zjištěných informací policejní komisař konstatoval, že samotné opuštění klece kočkovitými šelmami bez splnění dalších podmínek nenaplňuje skutkovou podstatu výše uvedeného trestného činu.

Veškerá opatření ze strany policie, obce a dalších institucí v době útěku zvířat byla přijmuta především z preventivního důvodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…