Policie ČR: Rada AQUAPOLu se sešla v Paříži

13.11.2022 21:23 | Tisková zpráva

Další mezinárodní konference Rady AQUAPOLu se konala minulý týden v sídle Generálního ředitelství gandarmerie (četnictva) na okraji Paříže.

Policie ČR: Rada AQUAPOLu se sešla v Paříži
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

AQUAPOL je evropská struktura, sdružující policejní složky zabývající se kriminalitou a veřejným pořádkem na vodních plochách a v jejich okolí.

AQUAPOL provádí své operace pomocí tzv. HUBů (pracovní skupiny - organizované teritoriálně). Jsou celkem čtyři a Policie České republiky má zastoupení v Rýnském HUBu, další jsou HUB Dunaj/Černé moře, HUB Severní moře a HUB Středozemí. Huby pracují samostatně i on-line. Zasedání Rady AQUAPOLu je vždy jedenkrát za rok v listopadu, kdy ve vedení jsou pro letošní sezonu Francouzi.

V současné chvíli jsou členy nejen policejní organizace, ale také státní plavební správy, které mají pravomoci na vodních plochách. Za Policii České republiky se společného setkání zúčastnil ředitel Ředitelství služby pořádkové policie PP ČR plk. Mgr. Petr Sehnoutka a Bc. Václava Machová.

AQUAPOL je financován Evropskou unií, částí DG HOME.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…