Policie ČR: Útvar pro ochranu prezidenta povede plk. Martin Baláž

04.03.2019 11:48

Řízením Útvaru pro ochranu prezidenta České republiky byl počínaje dnešním dnem pověřen plk. Martin Baláž. V čele útvaru tak vystřídal plk. Zdeňka Šimana, který ke konci února na vlastní žádost ukončil služební poměr.

Policie ČR: Útvar pro ochranu prezidenta povede plk. Martin Baláž
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

„Zdeněk Šiman opustil řady policie na vlastní žádost a já to respektuji. Za jeho dlouholetou práci mu vedení policie již poděkovalo, včetně udělení nejvyššího policejního vyznamenání,“ uvedl první náměstek policejního prezidenta brig. gen. Martin Vondrášek.

Na pozici ředitele útvaru bylo vyhlášeno výběrové řízení. V případě, že z výběrového řízení vzejde vhodný kandidát, mohl by být na pozici ředitele ustanoven k 1. 6. 2019.

Pozici náměstka ředitele opustil plk. Vladimír Mach. V tomto případě se již uskutečnilo standardní výběrové řízení, kde komise na tuto pozici doporučila plk. Radima Kincla. Ten zůstává výkonem funkce náměstka ředitele pověřen pouze po dobu řízení o udělení bezpečnostní prověrky na příslušný stupeň utajení. Po jejím získání bude do funkce ustanoven.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: Letecké muzeum Kbely zahájilo v sobotu už 56. sezonu

16:08 Ministerstvo obrany: Letecké muzeum Kbely zahájilo v sobotu už 56. sezonu

Zástupy návštěvníků přilákalo zahájení 56. sezony v Leteckém muzeu Kbely. Několik desítek jich čekal…