Policie ČR: V případě nouzové situace pomohou čeští policisté

05.07.2023 11:27 | Tisková zpráva

Na Balkán se na dva prázdninové měsíce opět vrací policisté, kteří jsou připraveni pomáhat turistům při řešení vážných problémů s tamní policií a úřady.

Policie ČR: V případě nouzové situace pomohou čeští policisté
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Kromě roční covidové přestávky jsou již druhé desetiletí běžnou součástí turistické sezóny v Chorvatsku a Bulharsku společné hlídky českých, chorvatských a bulharských policistů. I když čeští policisté slouží beze zbraně, mohou díky znalosti jazyka a místního právního prostředí pomoci turistům při závažných problémech, které mohou během dovolené nastat.

Anketa

Vadí vám, že ČT vysílá „komunistické“ seriály jako Chalupáři nebo Nemocnice na kraji města?

6%
90%
hlasovalo: 25765 lidí

V červenci bude ve vybraných letoviscích na Jadranu a u Černého moře sloužit 8 policistů a stejný počet i v srpnu. Každoročně se policisté bohužel setkávání i s případy, které by v Česku šlo hodnotit jako zneužití tísňové linky 158. Krizové telefony neslouží pro případy zapomenutých klíčů od pokoje či dohledání nejbližší lékárny, kde lze koupit přípravky na spálená záda. Právě podobný hovor může oddalovat účinnou pomoc někomu, kdo se ocitne ve skutečně tíživé situaci, ať už se stane obětí závažného trestného činu, nebo tragické nehody.

Pro letošní rok připravili policisté informační leták pro veřejnost, který jim pomůže předcházet a případně zvládat nepříjemné situace, které mohou na dovolené nastat. Kromě internetových stránek (ZDE) ho budou mít k dispozici i zástupci cestovních kanceláří a hoteliéři v obou dovolenkových destinacích.

Kontaktní informace:

Chorvatsko:
Omiš +385 958 156 851 a +385 957 368 498
Šibenik a Vodice +385 958 099 203 a +385 957 218 807

Bulharsko:
Primorsko +359 886 511 902
Neseber +359 886 511 908

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …