Policie ČR: Vyhodnocení prázdninové dopravně bezpečnostní akce

02.09.2021 19:38

Policisté v rámci víkendové dopravní akce zaznamenali téměř 4500 prohřešků.

Policie ČR: Vyhodnocení prázdninové dopravně bezpečnostní akce
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Na našich silnicích proběhla v době od 27.8 – 29.8. 2021 dopravně bezpečnostní akce  v souvislosti s koncem letních prázdnin a v návaznosti na začátek školního roku.

Anketa

Co si myslíte o slovním útoku Andreje Babiše mladšího?

hlasovalo: 18222 lidí

Během těchto dní více než 2500 policistů kontrolovalo dodržování stanovených rychlostních limitů, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, zákaz požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči vozidel před a během jízdy, držení telefonního přístroje nebo hovorového zařízení za jízdy, technický stav motorových vozidel, doklady předepsané pro řízení motorových vozidel a dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona o silničním provozu. Policisté zkontrolovali přes 22000 vozidel a zjistili 4486 dopravních přestupků. Mezi nejčastější prohřešky patřilo to, že řidiči nedodržovali stanovené rychlostní limity, jak v obci, tak mimo obec. V průběhu akce tento přestupek policisté řešili 1522 krát. Během jízdy nebyli připoutání řidiči ve 431 případech a ve 419 neměli v pořádku technický stav vozidla. Alkohol a jiné návykové látky za volant nepatří! Tento zákaz ovšem nerespektovalo přes 130 řidičů! V průběhu opatření bylo vypátráno také několik hledaných a pohřešovaných osob.

V průběhu dopravně bezpečnostní akce byly policejní hlídky rozmístěny na vytipovaných pevných stanovištích po celé ČR, kde vykonávaly kontrolní činnost. Dále byly do dopravního opatření nasazeny pohyblivé motorizované policejní hlídky, které monitorovaly pohyb všech účastníků silničního provozu.

Cílem těchto dopravně bezpečnostních akcí je především zvýšit bezpečnost a plynulost na našich silnicích a snížit dopravní nehodovost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…