Policie ČR: Vyhrožování teroristickým trestným činem

19.06.2018 12:36

Policisté plzeňské expozitury Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) ukončili vyšetřování a zároveň podali státnímu zástupci Vrchního státního zastupitelství v Praze návrh na podání obžaloby pro pokračující zvlášť závažný zločin vyhrožování teroristickým trestným činem podle ustanovení § 312f odst. 1 trestního zákoníku, kterého se měl dopustit jednadvacetiletý cizí státní příslušník.

Policie ČR: Vyhrožování teroristickým trestným činem
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Mladý muž z Bulharska přechodně pobývající na území našeho státu měl na počátku letošního roku zaslat SMS zprávu z mobilního telefonu pákistánské satelitní televizní stanici. Zpráva obsahovala pohrůžku teroristickým trestným činem. Následující den měl dotyčný mladík poslat e-mail jednomu pákistánskému deníku, jenž také obsahoval pohrůžku teroristickým trestným činem. Zpráva byla uveřejněna a následně převzata některými českými médii.

Cizinec byl zadržen a následně vyšetřován vazebně. Obviněný s policisty spolupracoval a ke svému jednání měl uvést, že výhružné zprávy odeslal, aby pomohl na svobodu mladé ženě, která je v Pákistánu umístěna ve vazbě pro podezření ze spáchání trestné činnosti.

V případě pravomocného odsouzení hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody od tří do dvanácti let.

Počáteční úkony trestního řízení na uvedeném případu provedli policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, kteří následně trestní řízení z důvodu věcné příslušnosti předali kriminalistům NCOZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…