Policie ČR: Vyšetřování případu KOV bylo ukončeno

01.02.2019 13:04

Kriminalisté českobudějovické expozitury Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) ukončili vyšetřování případu s krycím názvem KOV.

Policie ČR: Vyšetřování případu KOV bylo ukončeno
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Spisový materiál byl předán Okresnímu státnímu zastupitelství v Prachaticích s návrhem na podání obžaloby vůči šesti obviněným osobám a zároveň byl podán návrh na zastavení trestního stíhání u jedné obviněné osoby.

V průběhu vyšetřování této kauzy byla v uplynulém roce obviněna další osoba pro přečin nedovolené ozbrojování podle ustanovení § 279 odst.1 trestního zákoníku.

Popis případu včetně fotografii zajištěných zbraní naleznete ZDE

Na základě výsledků vyšetřování bylo v říjnu 2018 u pěti obviněných osob rozšířeno trestní stíhání podle § 160 odst.1, odst. 5 trestního řádu z dalších skutků. Trestní stíhání bylo rozšířeno především proto, že došlo k hromadění dalších zbraní, kategorie: A, B, C, ve smyslu zákona o zbraních, obviněnými. Ti také současně měli nelegálně hromadit a přechovávat ve větším rozsahu střelivo, a to i ve vztahu k hromadně účinným zbraním - samopaly. Trestněprávní kvalifikace se změnila, resp. bylo rozšířeno trestní stíhání pro vyšší kvalifikovanou skutkovou podstatu, avšak pouze u jednoho z obviněných.

Pět osob čelí obvinění z nejvýše kvalifikované skutkové podstaty trestného činu nedovolené ozbrojování, dvě osoby jsou obviněny ze spáchání přečinu nedovoleného ozbrojování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…