Policie ČR: Vyšetřování vraždy policisty je ukončeno

27.03.2018 13:04

Detektivové olomoucké expozitury Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) ukončili vyšetřování vraždy policisty Krajského ředitelství Olomouckého kraje. Dnešního dne spisový materiál s návrhem na podání obžaloby předali státnímu zástupci Krajského státního zastupitelství v Ostravě, pobočka Olomouc.

Policie ČR: Vyšetřování vraždy policisty je ukončeno
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

V únoru 2015 bylo nalezeno tělo mladého muže bez známek života v olomoucké místní části Černovír. Přivolaný lékař konstatoval smrt a vyjádřil hypotézu, že dotyčný muž patrně spáchal sebevraždu oběšením. Případ byl tak na samém počátku prověřován jako sebevražda.

Na základě shromážděných poznatků a důkazů vyvstalo později podezření, že k úmrtí policisty došlo v důsledku konání jiné osoby. Tato osoba měla přesvědčit dotyčného, aby spáchal demonstrativní sebevraždu s tím, že se mu nic nemůže stát, protože mu bude okamžitě poskytnuta pomoc, což se však nestalo.

Kriminalisté olomoucké expozitury NCOZ v listopadu roku 2017 obvinili čtyřiatřicetiletého muže ze spáchání zvlášť závažného trestného činu vraždy podle § 140 odst. 2 trestního zákoníku. Obviněný je v současné době ve výkonu trestu odnětí svobody pro jinou trestnou činnost. V této souvislosti je navíc trestně stíhána další osoba a to jednatřicetiletý muž z trestného činu neposkytnutí pomoci dle § 150 odst. 2 trestního zákoníku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…