Policie ČR: Zastření původu finančních prostředků

29.07.2021 10:19

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) v uplynulých dnech podali státnímu zástupci Vrchního státního zastupitelství v Olomouci návrh na podání obžaloby na sedm fyzických osob.

Policie ČR: Zastření původu finančních prostředků
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Jeden z obviněných se dle závěrů vyšetřování měl snažit zastřít původ finančních prostředků pocházejících z trestné činnosti při ovlivňování veřejných zakázek a na ně navazujících úplatků a dále z krácení daní ve věci, která je v současné době projednávána u Krajského soudu v Ostravě. Finanční prostředky ve výši 7,3 milionu korun měl chtít zastřít jako půjčku od společnosti, kterou ovládala další obviněná osoba, a finanční prostředky ve výši 9 milionů korun prostřednictvím smlouvy o půjčce a následně darovací smlouvy uzavřené s dalším obviněným.

Trestní stíhání je vedeno pro trestné činy legalizace výnosů z trestné činnosti a pokus k trestnému činu maření spravedlnosti. Všem obviněným osobám hrozí v případě pravomocného rozsudku trest odnětí svobody od 2 do 8 let.

V rámci trestního řízení kriminalisté NCOZ zajistili tři pozemky, jeden rodinný dům, tři byty a finanční hotovost zhruba 3,8 milionu korun.

Všechny obviněné osoby jsou stíhány na svobodě. Spisový materiál byl předán na Vrchní státní zastupitelství v Olomouci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…