Policie ČR se bude podílet na řešení mimořádné situace ve Zlínském kraji

13.10.2017 8:49

Skupina policejních odstřelovačů v počtu do dvaceti policistů bude v úzké součinnosti s pracovníky Státní veterinární správy a místních mysliveckých spolků od pondělního večera provádět odstřel divokých prasat v oblastech zasažených africkým morem. Policisté se do této akce zapojí na základě usnesení vlády č. 705 ze dne 25. 9. 2017.

Policie ČR se bude podílet na řešení mimořádné situace ve Zlínském kraji
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Zmiňované usnesení vlády reaguje na situaci, kdy Ministerstvo zemědělství ČR bylo nuceno lokalizovat nákazu ve Zlínském kraji a požádalo o součinnost Ministerstvo vnitra ČR. Ministerstvo zemědělství ČR přitom ve spolupráci se Státní veterinární správou došlo k závěru, že je s ohledem na maximální možnou efektivitu vhodné zvolit způsob lovu za využití prostředků (například tlumiče zvuku), které běžná fyzická osoba užít nesmí. Policie ČR proto poskytla možnou součinnost tak, aby jako orgán státu mohla žádosti Ministerstva zemědělství ČR vyhovět.

Policie ČR v rámci příprav na tento neobvyklý úkol musela nejprve stanovit vhodnou zbraň a střelivo. V rámci testovacích zkoušek zbraní a střeliva, které se uskutečnily na konci minulého týdne, byla vybrána vhodná zbraň ve výbavě Policie ČR a adekvátní střelivo ráže 308 Win., které pro tento účel zdarma poskytla společnost Sellier & Bellot. Celkem 2200 ks střeliva jsme převzali toto pondělí, dnes se uskutečnila úvodní porada velitele policejní akce spolu se zástupci Ministerstva zemědělství ČR, Státní veterinární správy a zúčastněných policejních útvarů. Následovat bude příprava zbraní pro speciální munici a rekognoskace terénu.

V současné době nelze odhadnout, jak dlouho policejní akce v honitbách Zlínského kraje potrvá. Za organizaci lovu zodpovídá Státní veterinární správa, policejní odstřelovače vybíráme i s ohledem na jejich případnou zkušenost s myslivostí. V této souvislosti žádáme veřejnost o striktní dodržování zákazu vstupu do míst, kde bude lov probíhat, a to především s ohledem na bezpečnost, která je pro nás prioritní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…