Poslanci zvolili členem NKÚ Romana Sklenáka

17.09.2021 10:57 | Tisková zpráva

Poslanci 15. září zvolili v tajné volbě novým členem Kolegia NKÚ Mgr. Romana Sklenáka. Pro jeho zvolení se vyslovilo 84 poslanců ze 155 přítomných. Sklenáka ještě čeká složení slibu do rukou předsedy sněmovny.

Poslanci zvolili členem NKÚ Romana Sklenáka
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

Jednapadesátiletý Roman Sklenák se narodil v Brně, vystudoval Právnickou fakultu a následně také Pedagogickou fakultu Masarykovy univerzity. V současné době zastává pozici místopředsedy kontrolního výboru Poslanecké sněmovny. Členem tohoto výboru byl již v letech 2010 až 2013. V letech 2011 a 2012 také předsedal podvýboru pro kontrolu hospodaření ve veřejné správě.

Od roku 2003 do roku 2010 pracoval na brněnském územním pracovišti Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, kde zastával mimo jiné vedoucí pozice v oblasti hospodaření s majetkem. Před tím působil v soukromém sektoru.

Roman Sklenák je ženatý a má čtyři děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…