Poslanecká sněmovna: Jak se v Česku staví školy

23.02.2023 14:21 | Tisková zpráva

Seminář k výstavbě škol vzbudil nebývalý zájem

Poslanecká sněmovna: Jak se v Česku staví školy
Foto: psp.cz
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Více než 130 přihlášek se již sešlo na seminář „Jak se v Česku staví školy a co zlepšit“, který se uskuteční 2. března 2023 na půdě Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Akce proběhne pod záštitou 1. místopředsedkyně sněmovny Věry Kovářové a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. 

Anketa

Kvitujete postup vlády Petra Fialy ve věci války na Ukrajině?

2%
96%
hlasovalo: 48202 lidí

Cílem semináře je podle Věry Kovářové shromáždit na jednom místě maximum dobrých i špatných zkušeností o možnostech obcí řešit výstavbu nových škol. „Je třeba podpořit to, co funguje a seznámit s tím co nejširší veřejnost, především zastupitele a starosty. A stejně tak potřebujeme detekovat problematická místa, takové ty nášlapné miny v systému, na kterých dobrá snaha může ztroskotat. Teprve tehdy, když je poznáme, je lze eliminovat,“ uvedla k tomu první místopředsedkyně sněmovny.

Na semináři vystoupí starostové a představitelé obcí, projektoví manažeři, představitelé státních institucí a další odborníci na problematiku školství a především školní infrastrukturu a její financování. Například starosta obce Louňovice Ing. Josef Řehák - jeden z iniciátorů  konání semináře - se bude zabývat procesem přípravy a stavby školní budovy dobrovolným svazkem obcí LOŠBATES, a to jak z pohledu otázek místní demografie, tak vytváření svazků obcí a financování projektu i stavby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …