Poslanecká sněmovna: Předseda singapurského parlamentu ve Sněmovně

27.06.2023 13:07 | Tisková zpráva

O ekonomické a meziparlamentní spolupráci hovořila předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová s předsedou Parlamentu Singapuru Tan Chuan-Jinem.

Poslanecká sněmovna: Předseda singapurského parlamentu ve Sněmovně
Foto: psp.cz
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Předsedu Parlamentu Singapuru Tan Chuan-Jina dnes přijala předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová. Hovořili spolu především o vzájemné ekonomické spolupráci v klíčových oblastech a podpoře českých firem pronikajících na tamní trh. Řeč přišla také na užší meziparlamentní spolupráci a vytvoření skupiny přátel ČR v singapurském zákonodárném sboru.

„Těší mě, že vzájemné politicko-ekonomické vztahy mezi naší zemí a Singapurem se po komplikacích způsobených globální pandemií nemoci covid-19 vrací na svou dřívější solidní úroveň. V prioritních odvětvích se dokonce věnujeme jejich dalšímu rozvoji a prohlubování. Jde zejména o kyberbezpečnostní spolupráci, výzkum a vývoj, nové technologie a jejich využití při řešení současných globálních výzev či rozvoj infrastruktury, včetně aktuální agendy smart cities,“ uvedla bezprostředně po jednání předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Singapur je jedním z klíčových hospodářských partnerů České republiky v jihovýchodní Asii a představuje zároveň největší exportní destinaci v regionu.

„České firmy si navíc velice cení schopnosti Singapuru hrát roli odrazového můstku na třetí trhy. Jsme si dobře vědomi silného propojení Singapuru a jeho postavení coby regionálního či dokonce globálního centra v oblasti finančních a dalších služeb souvisejících s obchodem. Zaměřujeme se také na naši bilaterální spolupráci v oblasti start-upů, kde se Singapuru podařilo vybudovat mimořádně robustní ekosystém,“ dodala předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Oba ústavní činitelé se věnovali rovněž intenzivnější česko-singapurské meziparlamentní spolupráci.

„Navrhla jsem panu předsedovi, zda by se za účelem podpory ještě užší meziparlamentní spolupráce zasadil o založení samostatné skupiny přátel České republiky v singapurském zákonodárném sboru. Skupina by mohla sloužit jako platforma pro pravidelnější komunikaci a oboustranně obohacující výměnu zkušeností,“ uzavřela předsedkyně Markéta Pekarová Adamová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …