Poslanecká sněmovna: Rozšiřujeme otevírací dobu Parlamentária

14.03.2024 10:01 | Tisková zpráva

Od pondělí 18. března rozšiřujeme otevírací dobu Parlamentária, edukačního prostoru ve Šternberském paláci. Přijďte se seznámit s historií parlamentu a jeho funkcemi prostřednictvím interaktivních technologií. Zájemci si už mohou rezervovat termín.

Poslanecká sněmovna: Rozšiřujeme otevírací dobu Parlamentária
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

S pomocí multimediálních prezentací se návštěvníci seznámí s historií, posláním a činností parlamentu. Součástí expozice je přesná kopie řečnického pultu z hlavního sněmovního sálu. Na modelu Malé Strany se pomocí osvětlení postupně zvýrazňují budovy tvořící sídlo Poslanecké sněmovny. Součástí modelu je i videomappingová projekce na přilehlé stěny, díky níž se divákům nabízí neobvyklé pohledy na Malou Stranu. Proměnlivost struktury parlamentní reprezentace se pak demonstruje u modelu jednacího sálu, do kterého je promítáno politické složení sněmovny ve vybraných historických epochách od roku 1861 do současnosti.

Parlamentárium je určeno hlavně školním skupinám, jeho návštěva je součástí organizované prohlídky Poslanecké sněmovny. Podívat se do něj ale může také veřejnost, a to vždy v pondělí odpoledne. Ve dnech 18. března, 25. března a 8. dubna přidáváme také další termíny prohlídek od 16.00, 17.00 a 17.30 hodin. 

K návštěvě je nutná předchozí rezervace termínu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…