Poslední příležitost přihlásit strom do letošní ankety je do konce týdne

28.04.2017 6:29

Nadace Partnerství už po šestnácté hledá Strom roku České republiky. Pokud víte o vhodném kandidátovi se zajímavým příběhem nebo historií, přihlaste ho do 30. dubna do celostátní ankety. Elektronická přihláška je dostupná na www.stromroku.cz. V případě, že strom zvítězí, získá odborné arboristické ošetření a postoupí do mezinárodní soutěže Evropský strom roku 2017.

Poslední příležitost přihlásit strom do letošní ankety je do konce týdne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cesta v lese

Navrhnout svého kandidáta do ankety Strom roku 2017 může kdokoli – jednotlivci, rodiny, sousedé, učitelé se školáky, spolky, sdružení i celé obce. Jak má vypadat nominace na Strom roku 2016 a co v ní zdůraznit? Podle pořadatelů ankety se nemusí jednat o nejstarší nebo nejvyšší strom, hlavním kritériem úspěchu je příběh stromu a jeho spojení s místními lidmi. Na webových stránkách soutěže pak stačí vyplnit elektronickou přihlášku, případně návrh poslat e-mailem nebo klasickou poštou do 30. dubna 2016. 
 
Celostátní anketa Strom roku je charitativním projektem. Z došlých přihlášek odborná porota vybírá dvanáct finálových stromů, které díky zpoplatněnému hlasování mohou získat finanční prostředky na odbornou péči„Všichni navrhovatelé si předem určí, na co peníze využijí – zda například nechají finálový strom ošetřit, umístí k němu ceduli nebo lavičku, nebo vysadí v jeho blízkosti nové stromy. Veřejnost pak od 15. června do 15. září svými hlasy přispívá na tento konkrétní účel,“ vysvětluje koordinátorka ankety Andrea Krůpová z Nadace Partnerství.
 
Vítězný strom Nadace Partnerství ocení 5. října v rámci mezinárodního filmového festivalu Ekofilm. Letošním tématem festivalu je ovzduší, jehož kvalitu stromy nepochybně pozitivně ovlivňují. Vítězný Strom roku získá odborné arboristické ošetření od firmy Prostrom Bohemia a nominuje se do evropského kola. 
 
Fotografie loňských finalistů najdete ZDE

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…