Povodí Labe: Informativní jednání k aktuální hydrologické situaci

25.06.2018 7:33

– Povodí Labe, státní podnik uspořádal z podnětu Ministerstva zemědělství ve čtvrtek 14. 6. 2018 jednání za účelem informovat o aktuální hydrologické situaci s ohledem na prohlubující se sucho.

Povodí Labe: Informativní jednání k aktuální hydrologické situaci
Foto: Povodí Labe
Popisek: Povodí Labe

Na jednání byli pozváni zástupci Ministerstva zemědělství, ČHMÚ, krajských úřadů a významných odběratelů vody z řad vodohospodářských společností, elektráren, průmyslových a zemědělských podniků. Dále se jednání zúčastnil generální ředitel, odborní ředitelé, ředitelé závodů a specialisté státního podniku Povodí Labe.

Informace o hydrologické situaci byly rozděleny do tří tematických okruhů. Se situací na vodních tocích a nádržích seznámil účastníky Ing. Jiří Petr, vedoucí vodohospodářského dispečinku. Odběry povrchové i podzemní vody se ve svém vystoupení zabýval Mgr. Petr Ferbar, vedoucí odboru péče o vodní zdroje. Ve třetí části vystoupil RNDr. Zdeněk Šiftař, ředitel pobočky ČHMÚ v Hradci Králové, a seznámil účastníky s vývojem hydrometeorologické situace v posledních několika měsících a s aktuálními výsledky měření hladin podzemních vod, která ČHMÚ provádí.

V následné diskuzi byla zdůrazněna nezbytnost všeobecné péče o vodní zdroje včetně podpory výstavby nových nádrží, zmíněno bylo i aktuálně probíhající projednávání nového nařízení vlády ke stanovování minimálních zůstatkových průtoků ve vodních tocích. Účastníci se shodli na prospěšnosti vzájemného informování a nutnosti koordinovat kroky jednotlivých složek v případě, že by bylo nutné regulovat odběry vody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…