Povodí Labe: Masarykovo zdymadlo Střekov v anketě 'České a slovenské stavby století'

23.05.2018 19:35

Masarykovo zdymadlo Střekov bylo nominováno mezi 100 vybraných staveb v anketě, která si klade za cíl propagaci úspěchů českého a slovenského stavitelství v průběhu uplynulých 100 let.

Povodí Labe: Masarykovo zdymadlo Střekov v anketě 'České a slovenské stavby století'
Foto: Povodí Labe
Popisek: Povodí Labe

Střekovské zdymadlo se tak zařadilo do skupiny výrazných staveb, do kterých autoři nominace zahrnuli i celou řadu staveb inženýrských. Z vodohospodářských projektů je zde kromě zdymadla Střekov i Vltavská vodní kaskáda, Oravská přehrada, VD Fláje, vodní nádrž Švihov-Želivka, VD Dalešice, VE Dlouhé stráně a další. Mezi zástupci technických staveb úzce s vodou spjatými jsou nominovány např. Bechyňský most, Podolský most, Žďákovský most, řetězový most ve Stádlci u Tábora, Zvíkovské mosty přes Otavu a Vltavu a jiné.

Vítěz ankety bude vyhlášen na podzim letošního roku k 100. výroční vzniku Československé republiky. Vybrán bude podle výsledků veřejného hlasování, kterého se můžete zúčastnit na www.stavbystoleti.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…