Povodí Labe: Odstranění nánosů z Malého labského náhonu v Hradci Králové

11.06.2020 15:40

Povodí Labe provede odstranění nánosů z Malého labského náhonu v Hradci Králové, v úseku mezi ulicí Koutníkovou a Pražskou. Důvodem akce je zlepšení podmínek pro průchod povodňových průtoků a snížení rizika zatopení přilehlých pozemků a nemovitostí.

Povodí Labe: Odstranění nánosů z Malého labského náhonu v Hradci Králové
Foto: Povodí Labe
Popisek: Povodí Labe

Realizace stavby byla zahájena v lednu letošního roku, v zimním období bylo provedeno kácení dřevin rostoucích mimo les a stavební příprava přístupových komunikací.

Vlastní práce v korytě začnou příští týden v souladu se souhlasem k zásahu do významného krajinného prvku vydaného odborem životního prostředí Magistrátu města Hradec Králové, který stanovil, že tyto práce je možné vzhledem k rozmnožovacímu období obojživelníků provádět až po 15. červnu 2020.

Z koryta Malého labského náhonu bude odtěženo celkem 6,5 tis. m3 sedimentů. Vzhledem k výsledkům rozborů sedimentů nelze tyto ukládat na zemědělský půdní fond, proto musí být veškerý vytěžený sediment odvezen z mezideponií na skládky. Mezideponie pro vysáknutí sedimentu jsou projektem naplánovány v bezprostřední blízkosti toku. Doprava bude probíhat dle schváleného dopravně inženýrského opatření, zatíženy budou především ulice Pálenecká a Za Škodovkou.

Dle smlouvy uzavřené s dodavatelem stavby firmou VAMPOSERVIS, s.r.o., Praha má být stavba dokončena do konce roku 2020, celková cena prací je 6 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…