Povodí Labe: Přerušení výstavby poldru Kutřín

25.05.2022 22:11 | Tisková zpráva

Povodí Labe kvůli nepředvídatelným komplikacím ukončuje smlouvu na výstavbu poldru Kutřín se současným zhotovitelem a po aktualizaci projektové dokumentace bude hledat nového.

Povodí Labe: Přerušení výstavby poldru Kutřín
Foto: Povodí Labe
Popisek: Povodí Labe

Dne 11. 1. 2021 uzavřel Povodí Labe, státní podnik, se stavební společností OHLA ŽS a.s. smlouvu o dílo na zhotovení akce Krounka, Kutřín, výstavba poldru. 

Anketa

Jste pro schválení „manželství pro všechny“?

3%
95%
hlasovalo: 17409 lidí
Předpoklad dokončení akce byl stanoven na 45 měsíců od data uzavření smlouvy, tedy 21.10.2024. Po zahájení stavebních činností a zejména po odkrytí základové spáry byly zjištěny některé nepříznivé geologické okolnosti, které nebylo možno odhalit v rámci přípravy stavby. Hlavní komplikací se ukázala ovlivněna též stabilita bočních svahů, nemožnost využít odstřílené zeminy pro její nesoudržnost k původně zamýšleným stavebním účelům a další nepředvídatelné dopady. V této situaci, která si vyžádala přepracování části projektu, jiné, než předpokládané práce a pravděpodobné posunutí termínu realizace, a ve světle dramaticky vzrůstajících cen stavebních materiálů a prací strany smlouvy nepovažují za oboustranně prospěšné v realizaci díla dle původní smlouvy pokračovat a smlouvu ukončují. Případné změny smlouvy by byly výrazně limitovány zejména zákonem o zadávání veřejných zakázek, a proto strany v současnosti vidí jako nejekonomičtější a nejefektivnější variantu v ukončení smlouvy a zajištění nové soutěže již dle aktualizované projektové dokumentace.

V současnosti probíhá ve spolupráci se zhotovitelem přebírání a zabezpečování staveniště. Po přepracování dotčených částí projektové dokumentace Povodí Labe, státní podnik, jako investor, zahájí proces výběru nového zhotovitele tak, aby mohly být práce na projektu Krounka, Kutřín, výstavba poldru, zahájeny v co nejkratším čase.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…