Povodí Labe zahájilo stavební práce na VD Les Království

07.02.2018 13:34

Povodí Labe zahájilo stavební práce na VD Les Království. Obnova národní kulturní památky je naplánována do konce srpna 2019.

Povodí Labe zahájilo stavební práce na VD Les Království
Foto: Povodí Labe
Popisek: Povodí Labe

Vodní dílo Les Království oslaví v příštím roce 100 let od svého dokončení. Aby se při této příležitosti zaskvělo v plné kráse, naplánovalo Povodí Labe opravu a renovaci budov, které tvoří komplex této národní kulturní památky. Práce budou probíhat zejména na budově bývalého domu dozorce přehrady, přilehlých hospodářských staveních, zrenovována bude zahrada a její oplocení. Poblíž domu dozorce bude postavena nová podzemní domovní čistírna odpadních vod. Obnově se nevyhnou ani další památkově chráněné objekty, levá šoupátková věž a obě průjezdové brány na hrázi.

Přehrada Les Království má mnoho obdivovatelů a pro svoji malebnost a působivou architekturu je častým cílem výletníků. V letní sezóně roku 2018 a 2019 však její návštěvu nedoporučujeme, na přehradě nebudeme pořádat ani oblíbený den otevřených dveří. Stavební práce, které zde budou probíhat, s sebou přinesou postupně různá omezení, jejichž rozsah a načasování zatím nelze přesně stanovit. Žádáme všechny návštěvníky, aby respektovali omezení vyplývající ze stavebních prací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…