Povodí Moravy: Průtoky v řekách klesají

17.10.2020 10:49

V průběhu noci přetrvávaly srážky nízké intenzity, kdy za posledních 6 hodin byly srážkové úhrny do 5 mm. Na sledovaných tocích měly vodní stavy klesající nebo stagnující tendenci.

Povodí Moravy: Průtoky v řekách klesají
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

Aktuálně jsou dosaženy 2. SPA ve 4 profilech na tocích Morava (Strážnice, Lanžhot), Romže (Polkovice) a Svratka (Brno – Poříčí).

Na Břeclavsku v Týnci pokračuje odlehčování průtoků Moravy stavidlem do poldru Soutok. Během dnešního dopoledne bude rozhodnuto o omezení nebo zastavení odlehčení. Hladina Moravy ve Strážnici klesla dnes ráno v 6 hod na 2. SPA, v Lanžhotu klesla na hodnoty 2. SPA již pátek v 13 hod. Stoupající průtok v Moravě v profilu Olomouc se zastavil na 2. SPA při průtoku 191 m3/s. Během sobotního rána hladiny klesla na 1. SPA.

Hladiny na většině nádrží již nestoupají a po kulminaci jsou řízeně vypouštěny retenční prostory s případným částečným předpuštěním zásobních prostorů. Manipulace na vodních dílech jsou prováděny operativně dle aktuální hydrologické situace. Nádrže transformují povodňové průtoky.

Podle předpovědi ČHMÚ se bude na našem území ještě vyskytovat déšť. V důsledku předpokládaných srážek a nasycení velké části povodí nelze vyloučit opětovné vzestupy hladin v zasažených oblastech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…