Povodí Moravy: Úklid břehů řek přinesl i kuriozity

25.04.2016 20:17

Třetí ročník akce zaměřené na úklid odpadu v okolí řek a potoků s názvem „My pro vodu – voda pro nás“, kterou uspořádalo Povodí Moravy, byl velmi úspěšný. I přes deštivé počasí v půlce dubna se do čištění břehů zapojilo 2 040 dobrovolníků. Ve spolupráci se zaměstnanci Povodí Moravy posbírali 45,5 tun odpadků a vyčistili břehy řek v celkové délce 232 kilometrů. Všem účastníkům děkujeme!

Povodí Moravy: Úklid břehů řek přinesl i kuriozity
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

„Těší nás, že se letos do akce zapojilo širší spektrum organizací než loni. Nejvíce se zapojovaly školy, skauti, rybáři, svazy ochránců přírody, rodinná centra a letos například také rádio Impuls v rámci svého projektu Rádio dobrých skutků,“ doplnil generální ředitel Povodí Moravy, s.p. Jan Hodovský.

Odpad tvořily hlavně plastové a skleněné láhve, igelitové a tetrapakové obaly, sklo a staré pneumatiky. Dobrovolníci na Mohelnicku ale narazili také na díly automobilů, televizí či starých koberců a jako nejkurióznější nález lze označit ztracenou zubní náhradu. Na Blanensku se zase mezi běžným odpadem našla stará kamna a torzo sekačky na trávu a třeba Český svaz ochránců přírody při svém úklidu biokoridoru Hloučely vytáhl vysloužilou myčku, kufr a kočárek.

Několik týdnů trvající akce, kterou 1. dubna zahájil management Povodí Moravy čištěním řeky Litavy ve Slavkově u Brně, se setkala s velkým ohlasem především na Zlínsku, Přerovsku, Brněnsku, Olomoucku.

Loni se do akce „My pro vodu – voda pro nás“ zapojilo 2 170 lidí, kteří v délce 230 km vysbírali 50 tun odpadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…